15 lipca
30 września
„Letnia Fiesta” w restauracjach SPHINX

Restauracje Sphinx wprowadziły nową wkładkę do menu pod hasłem „Letnia Fiesta”. Wśród sezonowych dań znalazły się bułgarski chłodnik, shoarma z kurkami, burger z sosem mango czy stek z krewetkami w harrisie.

Letnia Fiesta powstała w oparciu o świeże, sezonowe produkty i kulinarne trendy. Na początek goście mogą zamówić tarator – chłodnik bułgarski na bazie delikatnego jogurtu czy zestaw dwóch libańskich chlebków manouche: z serem i kurkami lub z serem, rukolą i szynką dojrzewającą. Nie zabrakło kultowej shoarmy podawanej z kurkami w sosie śmietanowym oraz spaghetti z krewetkami na winie. W menu pojawiły się też burger z sosem mango i żeberka w ostrym sosie BBQ. Dla miłośników steków przygotowano rostbef wołowy z kurkami, beef orient steak z krewetkami w harissie z plastrami boczku oraz stek z antrykotu. Wszystkie steki serwowane są z dodatkami. Nowością w karcie jest też bezalkoholowe piwo białe Żywiec.

Więcej na www.sphinx.pl i w aplikacji Aperitif.

 

fiestasphinx_15072019_mini2