07 kwiecień
10 lipiec
Sezon na szparagi w restauracjach Sphinx

Długo wyczekiwane szparagi znów zagoszczą na talerzach Gości, tym razem w towarzystwie m.in. jajek sadzonych i sosu serowego. 

Sezon na szparagi jest krótki i zdecydowanie warto wykorzystać go w pełni! Poza smakiem, który cieszy nasze podniebienia, są doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych. W tym sezonie w restauracjach Sphinx możecie spróbować ich w kilku odsłonach.

Kultowa Shoarma® pojawia się w modnej odsłonie ze szparagami polanymi sosem serowym oraz karbowanymi ziemniaczkami i świeżo wypiekaną bułką pita. Sos serowy jest przygotowywany z dwóch rodzajów sera – Grana Padano i Cheddar. Dla smakoszy burgerów proponujemy pozycję skomponowaną z zarumienionych na maśle szparagów z jajkiem sadzonym, sosem serowym, wołowiną, czerwoną cebulą i rukolą (danie dostępne w wybranych restauracjach Sphinx).

Na uwagę zasługują również inne wiosenne dania, jak dorsz czarny w wyrazistym sosie estragonowym na czarnym ryżu, czy grillowana pierś z kurczaka z pastą chimichurri (aromatyczna, pochodząca z Argentyny kompozycja ziół, przypraw i oliwy), podawana na plackach ziemniaczanych z warzywami z grilla. Wspomniane placki można zamówić także z grillowaną polędwicą na szparagach oraz sosem serowym i chimichurri.

A na tych, którzy szukają orzeźwienia czekają owocowo-lodowe desery, lemoniada, Pepsi Green Max oraz mojito owocowe z miętą i cytrusami.

Sprawdź na promocja.sphinx.pl/sezon-na-szparagi

 

Sezon_na_szparagi_800x800